Ingredienser
250 g smör
2 1/2 dl jordnötssmör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl farin socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat alt. bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl chocolate chips alt. hackad choklad
Gör så här
Blanda smör och jordnötssmör i en stor skål. Tillsätt socker och farin socker och blanda tills det blir krämigt, en elvisp funkar alldeles utmärkt till detta. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl.
Tillsätt i en separat skål mjöl, bikarbonat/bakpulver och salt.
Blanda nu samman allt i en skål och tillsätt chokladen allra sist. Klicka ut smeten på en form med bakplåtspapper. Platta ut smeten lite med skeden.
Vill du ha stora kakor, ta då en stor klick från en matsked, mindre hälften av det. Man får ca 40 st småkakor och gör man större blir det ca 20 st.
Grädda i 175° i ca 10-15 minuter.
Vill man att kakan skall bli lite småseg, ta då ut den innan den hinner bli gyllenbrun på toppen. Vill du ha en knaprig kaka låt den grädda längre.