Botten
5 dl mjöl
1,5 dl råsocker
100 g finhackad mandel
200 g kallt smör
Fyllning
500 g philadelphiaost
1,5 dl socker
2 ägg
Garnering
3 dl äppelmos
1 dl mandelspån
Hacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl av smuldegen för att ha för garnering. Tryck ut resten i en smord liten långpanna, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen o 175 grader, ca 12 min.
Vispa philadelphiaost, socker och ägg till en jämn smet. Bred ut smeten på den varma smulbotten och grädda 15 min till.
Ta ut kakan och bred på äppelmoset på kakan, blanda resten av smuldegen med mandelspån och blandningen över äppelmoset. Grädda ytterligare 15 min.
Låt den kallna. Ställ i kylen i minst 4 timmar och dela sedan kakan i rutor.