12 st
Muffinssmet
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
3 stora äpplen (T.ex Royal Gala)
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel
Smuldeg
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
Arbeta ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i 225 grader, ca 12-15 minuter.