Bananmuffins med mjölkchoklad

16 små eller 8 stora

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 väl mogna bananer
6 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g mjölkchoklad
1¾ dl filmjölk, gräddfil eller mjölk

Smält smöret. Vispa ägg, socker och banan till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Skär chokladen i grova bitar och vänd ner den i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *