Butterscotch och mörk choklad cookies

24 st

3/4 cup smör (smält)
1 cup brunt farinsocker (180 g)
1/2 cup strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
2 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 cup mörka chokladknappar
1 cup butterscotchknappar

Rör ihop smält smör, farinsocker och strösocker. Rör ner ägg, äggula och vaniljsocker. Vispa tills smeten blir ljus och fluffig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Blanda ner mjölblandningen, rör bara om tills det precis har blandat sig. Vänd ner chokladknappar och butterscotchknappar (alt. hackad mörk choklad och kola).

Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg, rulla till en boll och platta till den något. Jag gjorde ganska stora bollar (ca 4 cm i diameter). Grädda i 175 grader, 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Måttangivelser (något avrundat)
1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 120 ml
1/4 cup = 60 ml

0