Chipslasagne
En god och snabblagad svensk-italienare. Alla älskar den, och fort går det. Chipsen blir som tunt skivad potatis när det är klart. Med smak-satta chips går det lätt att variera kryddningen – med tortillachips blir det tex-mex!
4 pers
1 påse chips
300–400 g köttfärs
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
ketchup eller chilisås
1–2 dl riven ost
salt och peppar
malen spiskummin eller örtkrydda
Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar, och till exempel spiskummin eller någon örtkrydda.
Häll på lite ketchup eller chilisås och ställ åt sidan.
Häll mjölk i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop och sätt kastrullen på plattan.
Koka upp under vispning till en ganska tjock sås.
Lägg ett lager av den vita
såsen på bottnen av en ugnsäker form. Fortsätt med ett lager chips, följt av köttfärsröran.
Varva sedan detta och avsluta med det sista av den vita såsen.
Strö över riven ost och gratinera i ugn cirka 225 grader tills osten fått fin färg.