225 g smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3/4 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
175 g mörk choklad
175 g mjölkchoklad
Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt – vänd ner det i smeten. Hacka chokladen i grova bitar, rör ner i smeten.
Rulla golfbollsstora kulor i handen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till dom lätt (de blir ca 2 cm höga då). De flyter ut en hel del så 8-9 kakor per plåt brukar vara lagom.
Grädda i 175 grader, 10 minuter. De ser knappt klara ut efter 10 minuter men det är dom! Låt dom bara svalna ordentligt på plåten så går det lätt att flytta dom sen.