Ingredienser
12 st
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl siktad kakao
2 dl salta jordnötter
(12 “sockerbitar” från godisdisken)
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl flytande smör
1 3/4 dl filmjölk eller gräddfil
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
Jordnötstoppning:
80 g cream cheese
5 matskedar jordnötssmör (grov eller fin)
350 g florsocker
flingsalt efter smak
Krossade, salta jordnötter
Kolasås
Jordnötsgodis (Snickers i skivor eller liknande)
Gör så här
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, siktad kakao och jordnötter i en skål, ställ åt sidan.
Vispa strösocker och ägg luftigt, blanda ned smör, filmjölk och vaniljextrakt.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och vänd försiktigt tills allt är ordentligt blandat.
Fördela lite av smeten i muffinsformar, lägg i en “sockerbit” om du vill, och fyll på med resterande smet. Baka i nedre halvan av ugnen i 175 gram i ca 15 minuter. Känn efter med sticka om de är klara. Ta ut dem strax innan de är helt torra.
Topping:
Blanda cream cheese med jordnötssmör. Rör ner florsocker till du har en ganska fast smet. Smaka av med flingsalt för en lagom brytning mellan det salta och söta.
Bred ut jordnötstoppingen på de avsvalnande muffinsen, doppa i hackade jordnötter. Ringla kolasås över och dekorera med en bit jordnötsgodis.