Ingredienser:
Avorioris
Citron
Grana padano
Kycklinginnerfilé
Körsbärstomater
Morötter
Rosmarinkvistar
Vitlöksklyftor
Honung
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka 4 portioner avorioris enligt anvisning på förpackningen.
3. Blanda: 3 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, ½ dl vatten och 1 msk honung. Pressa ner saften av ½ citron
och pressa i 2 vitlöksklyftor. Repa bladen av 1-2 st rosmarinkvistar och stöt dem med något hårt. Blanda
ner allt i oljan och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Riv ner 100 g grana padano i
blandningen.
4. Lägg ca 600 g kycklinginnerfilé i en ugnsfast form. Halvera 250 g körsbärstomater och fördela
körsbärstomaterna och ostblandningen över kycklingen och stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Skala 250 g morötter. Skär dem antingen i stavar och servera dem råa eller skär i slantar och låt dem koka
med riset de sista 7-8 minuterna av koktiden.
6. Servera kycklingen med citron- och rosmarinsky till nykokt avorioris och morötter.