Dagens middag.

Baconinlindad fläskytterfilé med soltorkade tomater, färskost och vitlökssmör.

Helt och hållet LCHF :)

Vi serverar detta med potatis till barnen, och vi får en tomat/fetasallad.

Du behöver:
500 g fläskytterfile (benfri kotlettrad)
2 pkt bacon, eller för all del lufttorkad skinka om man vill lyxa.
½ burk creme bonjour, smak soltorkade tomater
½ burk soltorkade tomater
½ pkt frysta färska örter, hackade.
ca 25 gram smör
1 riven (rätt stor) klyfta vitlök
salt och vitpeppar.

Rör smöret rumsvarmt (eller micra ngra sek)
Hacka soltorkade tomaterna, rör ner örterna som fått tina upp
Riv eller pressa vitlöken
Blanda ned färskosten och smaksätt med salt och peppar.
Rör allt till en smidig smet.

Skär upp fläskytterfilen, att få den helt platt kräver lite finess. Skär upp den på mitten, på längden, med inte rakt igenom. Gör sedan snitt längs hela långsidan, på vardera sida av det första snittet så att den öppnar sig mer och mer.

Bred på smeten  på köttet och rulla ihop.
Linda sedan bacon eller skinkan runt köttet så att det täcker.
Se till att kanten på skinkan eller baconet hamnar likadant på köttet, i en rät linje.

Smält rikligt med smör i en panna på medelhög värme och lägg ned den inlindade fläskytterfilen med skarven nedåt så att den svetsas ihop av värmen.
Bryn runt om och när den fått fin färg lägg den i en ungssäker form och kör in i ugnen.
Värme ca 200-225 och i ca 25 minuter beroende på tjocklek.

När det är klart låt köttet vila minst 10 minuter innan det skärs upp. Antingen lägger man det i folie eller så får det stå i eftervärmen av ugnen…låt då ungen stå lite öppen så stekningen inte fortsätter.

0