Dagens Middag

Kyckling med krispig yta, dagens middag. :)
Serverades med hemlagat potatismos, karln min gör det bästa moset.

(Bild snodd från Tasteline)

Ingredienser för  4  port.

  • 4 st         kycklingfilé(er)
  • salt och peppar
  • 50 gram         smör
  • 1,5 dl         cornflakes
  • 1 dl         grevé, riven
  • 1 st         vitlöksklyfta(or)
  • 1 nypa(or)         oregano

    Tillagning

    1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord form.

    2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen.
    Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano.

    3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta
    och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.

    0