Dinner rolls (brödbullar)

Ingredienser

6 port

2 dl fingervarm mjölk

1,5 tsk torrjäst

3 msk socker

1 ägg

3 msk mjukt smör

3/4 tsk salt

ca 6,5 dl mjöl

3 msk smält smör

Gör så här

  1. * Häll upp mjölken i en stor skål och strö över torrjästen. Låt stå i fem minuter.
    * Blanda i socker, ägg, mjukt smör och salt. Rör om ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget, och rör om tills du har en mjuk deg.
    * Täck över skålen och låt stå dragfritt för att jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
    * Slå ner degen, täck skålen och låt jäsa till dubbel storlek igen. Upprepa detta två gånger.
    * Rulla små runda bullar av degen och lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Tanken är att bullarna ska “flyta ihop” när de gräddas. Låt jäsa till dubbel storlek.
    * Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 10-15 minuter.
    * Häll några msk smält smör över och servera bullarna varma med hallonsylt till maten.


0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *