Ingredienser
6 port
2 dl fingervarm mjölk
1,5 tsk torrjäst
3 msk socker
1 ägg
3 msk mjukt smör
3/4 tsk salt
ca 6,5 dl mjöl
3 msk smält smör
Gör så här
- * Häll upp mjölken i en stor skål och strö över torrjästen. Låt stå i fem minuter.
* Blanda i socker, ägg, mjukt smör och salt. Rör om ordentligt. Tillsätt mjölet lite i taget, och rör om tills du har en mjuk deg.
* Täck över skålen och låt stå dragfritt för att jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
* Slå ner degen, täck skålen och låt jäsa till dubbel storlek igen. Upprepa detta två gånger.
* Rulla små runda bullar av degen och lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Tanken är att bullarna ska “flyta ihop” när de gräddas. Låt jäsa till dubbel storlek.
* Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 10-15 minuter.
* Häll några msk smält smör över och servera bullarna varma med hallonsylt till maten.