Fladdermuskaka

Ingredienser

1 kaka
50 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
6 msk kakao
1 msk vatten
eller färdigköpt chokladtårtbotten
Fyllning:
1,2 dl bär ex hallon
3 dl grädde
2 msk sylt

Dekor:

100 g mjölkchoklad
godis till ögon och tänder

Gör så här

Smält fettet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, vaniljsockret och kakaon.
Tillsätt smöret, mjölken och vattnet.
Häll upp i en rund sockerkaksform med avtagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 35 minuter.
Låt svalna innan dekoreringen.

Dekor:

Smält mjölkchokladen.
Dela kakan så du får 3 lager/delar.
Vispa grädden.
Lägg bottendelen på ett fat och klicka på 2/3delar av grädden.
Sprid ut bären ovanpå grädden.
Lägg på del 2 av kakan på grädden/bären.
Ta del 3 av kakan och skär ut (med ett glas eller rund pepparkaksform) tre rundlar rakt på diagonalen utav kakan. Rundlarna ska bli huvud, kropp och öron. Obs! Resten av kakbotten blir två vingar. En av de mindre cirklarna delar du på mitten (öron).
Ta den smälta chokladen och smeta ut på vingarna, på en av de två hela små cirklarna (huvud) och på de två halvcirklarna (öron).
Rista in mönster på vingar och öron så man ser lite tydligare att de är just vingar och öron.
På med lite mer grädde på kakan och lägg dit vingarna och den hela lilla cirkeln som det inte är choklad på (kroppen).
Ha lite sylt på den lilla cirkeln och lägg på den lilla chokladtäckta cirkeln. Ovanför lägger du de två halvcirklarna.
Dekorera med godis så att din fladdermus får tänder och ögon.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *