Fläskkarré med kaneldoftande rödkålssallad och potatiskross

Ingredienser:

Fläskkarré
Palsternacka
Potatis
Rosmarinkvistar
Rödkål
Äppeljuice
Äpplen
Kanel
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hetta upp en stekpanna med lite smör.
Bryn ca 700 g fläskkarré runtom och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Lägg över i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen cirka 40-50 minuter (efter ca 25 minuter,
följ beskrivningen i punkt 6).
Använd gärna en stektermometer, köttet är klart vid en innertemperatur på ca 80 grader.
Använder du inte termometer, skär ett snitt och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
4. Skala och koka 900 g potatis.
5. Tärna 2 äpplen och strimla ca 400 g rödkål tunt. Skala och grovriv ca 200 g palsternacka.
Blanda palsternacka, rödkål och äpple i en skål. Tillsätt 2 krm kanel, 5 msk äppeljuice (koncentrerad),
3 msk olja och 1 msk vitvinsvinäger. Blanda väl.
6. Efter ca 25 minuter, ta ut steken ur ugnen och häll ner 4 dl vatten och 5 msk äppeljuice (koncentrerad) i
formen.
Lägg ner 1-2 st rosmarinkvistar. Ställ tillbaks i ugnen tills steken är klar.
7. Krossa potatisen i grova bitar med en gaffel eller potatisstöt.
8. Låt gärna köttet vila en liten stund innan det skivas.
Servera tillsammans med rödkålssallad, äppelsky och krossad potatis.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *