Foccacia

Ingredienser

1 långpanna, räcker till många
6 dl vetemjöl
4 dl durumvetemjöl
50 gr torrjäst
6 dl varmt vatten
3 msk kall mjölk
2 stora mosade kalla potatisar (Kan uteslutas)
1 dl olivolja
1 msk salt
1 msk honung
Topping; parmesan, oliver, kapris, soltorkad tomat, örter etc

Gör så här

Blanda alla de torra ingredienserna med torr jästen. Klicka i honungen och den mosade potatisen. Häll på vatten, oljan och mjölken.
Rör runt med träslev. Degen ska vara lös, som en seg, lite tjockare sockerkakssmet!
Ringla över ytterligare lite olja och låt degen vila i minst 1 timme. Jag lät min stå i ca 2,5 timmar.
Lägg ett smör papper i en långpanna och olja in papperet, stjälp upp degen i pannan , olja in dina händer rikligt med olivolja( gör underverk för torra vinterhänder), dra , klappa ut degen i långpannan. Dags för topping! Ta vad ditt kylskåp erbjuder! Jag tog oliver, färsk rosmarin, havsalt och soltorkadtomat vinaigrette. Oliverna och rosmarin tryckte jag ner en bit i degen och sen strösslade jag saltet över och ringlade vinaigretten.
In i ugnen 200-220 grader ca 15 min.

 

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *