Funderar på vad jag ska göra när jag är ledig mer än att plugga.
Ska nog köpa mig ett gäng kikärtor och rosta dom. Hur gott är det inte med rostade kikärtor liksom?
Frågan är, hur förvarar man dessa på bästa sätt så de håller sig goda och fräscha?
Jag hittade ett bra recept, så det ska jag göra.
Receptet hittade på Katinkas Kitchen!
Så här skriver hon:
Du behöver:
1 eller 2 burkar kikärtor alt. torkade kikärtor som du blötlagt över natten och sedan kokat mjuka.
havssalt
spiskummin
paprikapulver
någon god chilikrydda eller chiliblandning
ev. pressad vitlök eller vitlökssalt eller annan vitlökskryddblandning
Gör så här:
Blötlägg och koka kikärtor enligt konstens alla regler – eller om du köpt färdigkokta på burk, skölj då noga av dem i ett durkslag. Se till att de blir så torra som möjligt innan du lagar till dem så gör därför detta ett litet tag innan du ska rosta dem.
Häll kikärtorna i en form och tillsätt lite olivolja och den kryddning du valt. Rulla runt ordentligt så kryddblandningen och lite olja hamnar på alla kikärtor. Rosta i ugnen i 225 grader ca 15-20 minuter. Låt svalna lite och servera!