175 g smör
1,75 dl farinsocker
1,75 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk salt
7 dl havregryn
4 dl hackad smörkola (Ex Werthers eller annan mjuk kola)
Rör ihop smör, farinsocker och strösocker. Blanda ner ägg och vaniljsocker. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och salt i en annan bunke och vänd sedan ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt havregryn och de hackade smörkolorna.
Forma degen till stora bollar (ca 4 cm i diameter) och lägg ut dem på en smörad plåt (jag använder telflonbakpapper istället). Platta till bollarna lite. Grädda i 175 grader, ca 10 minuter.
Låt cookisarna svalna helt på plåten! (Om kolan flyter ut under gräddningen får man försöka “putta ihop” kakan med en sked eller kniv medan den fortfarande är varm)