Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Havrekakor med russin och kanel

Posted on September 11, 2014 by Smarties / Ingela
227g smör, rumstemp
150g socker
200g brunt socker (använde Farinsocker i ströform)
0,5tsk vaniljpulver (alt 1tsk vaniljextrakt)
2 ägg
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
0,5tsk salt
281g mjöl
2,4dl kokos (går att ta bort, öka på mängden havregryn istället!)
3,5dl havregryn
1,8dl russin
1tsk kanel
Rör ihop smör och två sorters socker. Har ditt farinsocker precis som mitt stelnat och blivit klumpigt så är det bara att hacka på tills det löser sig. Fukten från smöret hjälper till att lösa det.
Blanda i ett ägg i taget och tillsätt vaniljen.
Tillsätt bakpulver, bikarbonat och salt.
Blanda i mjölet, hälften åt gången. Blanda inte för mycket, utan bara så att mjölet precis har gått in i smörblandningen.
Tillsätt kokos, havregryn, russin och kanel. Blanda gärna ut kanelen antingen med havregrynen eller med mjölet så att du får ut det i hela degen.
Gör små bollar som är ca 2,5cm i diameter. (Ungefär en ordentligt rågad tesked).
Baka i mitten av ugnen på 180°C i ca 10 minuter.
Låt svalna i 15 minuter innan du serverar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme