Ingredienser
10 st torkade aprikoser
1 dl valnötter
100 g smör
1 dl strösocker
1 st ägg
0,5 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk mald kanel
200 g mörk choklad, grovhackad
Tillagning
Utflytande ”amerikaner” ger variation till julens kakfat. Baka och frys!
1. Sätt ugnen på 200°. Skär aprikoserna i strimlor och grovhacka nötterna.
2. Smält smör och strösocker i en kastrull och rör ihop ägg och farinsocker i en skål.
3. Blanda i en bunke vetemjöl, bikarbonat, salt, vaniljsocker, och kanel. Rör försiktigt ner smörblandningen och äggblandningen, aprikoserna och valnötterna.
4. Låt smeten svalna, grovhacka chokladen och rör ner den.
5. Klicka ut smeten 8 per plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen 6-8 min och låt kakorna svalna på plåten.