Ingredienser
12 st
Muffins:
“Torra ingredienser”
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
”Blöta ingredienser”
150 gram smält smör (alt. 1½ dl flytande)
1 ½ dl mjölk
2 ägg
Frosting:
100 g philadelphiaost
150 g smält vit blockchoklad
50 g flytande margarin
1 dl florsocker
några droppar blå hushållsfärg
Blå kokos:
100 g kokos
1 msk blå hushållsfärg
Ögon: (1 paket räcker till 7 muffins)
Mentos, mintkarameller
mörk blockchoklad, smält
Övrigt:Maryland cookies
Gör så här
Muffins: Ta fram två bunkar. I den ena bunken blandar du allt torrt. Mjöl + socker + bakpulver + salt+vaniljsocker och blanda väl.
I den andra blandar du de ”blöta” ingredienserna. Smör + mjölk + äggen. Obs! det ska inte vispas bara röras samman!
Häll ner de blöta ingredienserna i de torra. Smeten blir väldigt kompakt och trögflytande men det ska den vara! Vänd ev. ner de hackade dumlekolorna. Skeda upp i stora muffinsformar som du ställt i en muffinsform. 12 st. Fyll formarna till 3/4-delar!
Grädda i 30 min 175°. Låt svalna!
Medan muffinsen är i ugnen förbereder du ögonen och duttar på blockchokladprickar på Mentoskaramellerna.
Rör ihop ingredienserna till frostingen.
Färga kokosen genom att skaka kokos och färg i en plastpåse.
Dela cockisarna på mitten.
Bred på frosting på de avsvalnade muffinsen. Rulla dom i kokos.
Skär ut en skåra med en vass kniv och sätt i den halva cookisen.
Sätt en liten klick frosting på baksidan av ögonen och tryck dit dom.