Kesolasagne

Ingredienser 4 port.:

  • 2 stora morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 500 g keso
  • vatten
  • salt,peppar
  • vitlök
  • oregano
  • 12 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • Så här gör du:
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skala och riv morötterna grovt.Skala och hacka löken.
    3. Hetta upp oljan i en stor kastrull.
    4. Fräs morötter och lök.
    5. Tillsätt de krossade tomaterna och keson.
    Låt röran koka ihop. Tillsätt ev. vatten vid behov.
    Krydda
    med salt, peppar, pressad vitlök och oregano.
    6. Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor och morotsröran.
    Börja och avsluta med röra. Strö riven ost överst.
    7. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 min.
    0