Ingredienser
cirka 16 stycken
2 st ägg (gärna ekologiska, tycker Helena)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
Garnera med vispgrädde och strössel eller färska bär
Gör så här
* Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt.
* Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda detta med äggsmeten.
* Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt för sig och vänd försiktigt ner detta i smeten.
* Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Blanda den i smeten.
* Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. När de tas ut kommer de att sjunka ihop lite i mitten.
Låt svalna och dekorera sedan.