Kladdpepparkaka

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

Glögggrädde
3 dl vispgrädde
3 msk glögg

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika och vänd ner blandningen i äggsmeten.
Rör till sist ner smöret.

Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.

Servera med glöggrädde. (Vispa grädden lös innan glöggen hälls i, fortsätt sedan vispa tills önskad konsistens. Beräkna 1 msk glögg per dl grädde eller smaka dig fram)

0