ca 35 st
600 g fläskfärs
1,5 dl ströbröd
3 dl mjölk, 3%
1 gul lök
1 ägg
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
Riktigt smör och matolja att steka i
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla i 10 minuter. Finhacka löken och stek den mjuk i smör, den ska nätt och jämnt börja ändra färg åt den bruna hållet. Rör ner lök, ägg, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Arbeta in fläskfärsen.
Värm några matskedar olja och en rejäl klick smör i en stekpanna. Rulla köttbullar (blöt händerna i kallt vatten först så går det lättare) och lägg ner i stekpannan när smöret tystnat. Stek på medelstark värme tills de får fin färg runt om. Det brukar bli 3 omgångar att steka, lägg i lite mer smör mellan varje omgång trots att det redan är ganska fett i pannan.