3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör
1-2 msk kallt vatten
300 g kycklingkött (stekt/grillat)
150 g champinjoner
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk torkad dragon
1 msk färsk timjan
3 ägg
3 dl mjölk
100 g riven ost
Salt, svartpeppar
Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylen 30-60 minuter.
Skiva champinjonerna och stek dem i smör tills de får fin färg. Rör ner stimlad paprika och tunt skuren purjolök. Pressa i vitlök. Stek tills grönsakerna mjuknar. Krydda med salt, svartpeppar, dragon och timjan. Skär kycklingköttet i mindre bitar och rör ner det bland grönsakerna. Låt allt bli genomvarmt.
Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra lite.
Kavla ut pajdegen och täck en pajform. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
Fördela fyllningen i pajskalet, strö över riven ost och häll över äggstanningen. Grädda i 25 mintuter till i 225 grader.