3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g (1 pkt) saffran
1 msk ljus rom
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor (jag använde mannagryn istället för kokosflingor). Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen (jag körde den i nedre delen!) i 175 grader, 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.