Loaded potato skins

4 personer

4 stora bakpotatisar

Olja till fritering

Salt

Brynt bacon

Riven ost

Oregano

Grovmalen svartpeppar

Ett stänk tabasco

Gräslöksdressing

3 dl gräddfil

2 msk majonnäs

1/2 del torkad gräslök

1 msk vitlökspulver

Salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och stick hål på skalet med en gaffel. Baka på galler i ugnen, 225 grader, omkring 40–45 minuter. Låt svalna.

Dela potatisen på längden. Gröp ur potatis-båtarna så att bara lite av potatisköttet är kvar.

Fritera ”potatisbåtarna” gyllenbruna. Låt rinna av. Krydda med salt.

Beströ varje potatisbåt med bacon, ost och kryddor.

Gratinera sedan potatisen i ugn.

Blanda ingredienserna till dressingen och servera den till potatisskalen.

Tips! Fungerar bra som matigare tv-snacks. Servera med kött om ni är mycket hungriga.

0