4 personer
4 stora bakpotatisar
Olja till fritering
Salt
Brynt bacon
Riven ost
Oregano
Grovmalen svartpeppar
Ett stänk tabasco
Gräslöksdressing
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1/2 del torkad gräslök
1 msk vitlökspulver
Salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisen och stick hål på skalet med en gaffel. Baka på galler i ugnen, 225 grader, omkring 40–45 minuter. Låt svalna.
Dela potatisen på längden. Gröp ur potatis-båtarna så att bara lite av potatisköttet är kvar.
Fritera ”potatisbåtarna” gyllenbruna. Låt rinna av. Krydda med salt.
Beströ varje potatisbåt med bacon, ost och kryddor.
Gratinera sedan potatisen i ugn.
Blanda ingredienserna till dressingen och servera den till potatisskalen.
Tips! Fungerar bra som matigare tv-snacks. Servera med kött om ni är mycket hungriga.