Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Lussekatter

Posted on August 28, 2012February 6, 2016 by Smarties / Ingela

30 st

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
3 pkt saffran (+ 1 sockerbit)
250 g kesella lätt (1%)
1,5 dl socker
1/2 tsk salt
16-18 dl vetemjöl special

Russin
Ägg till pensling

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll på lite av mjölken och rör om tills jästen har löst sig. Stöt saffranet tillsammans med en sockerbit i en mortel. Tillsätt kesella, socker, salt, saffran och resten av degvätskan i bunken. Arbeta in mjölet och knåda degen i 5-10 minuter. Degen ska vara lätt kladdig men ändå arbetsbar. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

Knåda ihop degen och dela den i mindre delar. Forma lussekatter och lägg på bakapappersklädd plåt, tryck i russin och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter.

Pensla med ägg och grädda i 250 grader, 6-8 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme