4 port
5 dl makaroner (gärna gammeldags)
2 pkt bacon
1 gul lök
2 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 dl riven ost (prästost eller annan smakrik ost)
Koka makaronerna, häll dom i en ugnsform. Skär baconet i 1,5 cm breda bitar. Hacka löken. Stek hälften av baconet tills det börjar få lite färg, tillsätt hälften av löken och fortsätt steka tills löken mjuknar och baconet blir ganska välstekt utan att vara knaprigt. Blanda bacon och lök med makaronerna. Stek resten av baconet och löken på samma sätt och blanda sedan ner det i gratängformen.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och lite nymald svartpeppar. Häll äggblandningen över makaronerna. Strö riven ost över.
Gratinera i 225 grader i 35 minuter. Låt gärna gratängen svalna i rumstemperatur 10 minuter innan servering.