Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Mangocheesecake med vit choklad

Posted on August 27, 2012February 6, 2016 by Smarties / Ingela

Botten
10 digestivekex
75 g smör
3/4 dl kokosflingor

Fyllning
400 g Philadelphiaost
1/2 dl socker
200 g vit choklad
3 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150 g mango (fryst går bra)

2-3 passionsfrukter
Mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och kokos och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

Rör philadelphiaost och socker slätt. Hacka chokladen fint och smält den över ett vattenbad. Blanda ner philadelphiaostblandningen i chokladen, rör om med visp till en jämn smet. Lägg i ett gelatinblad i taget i den ljumma chokladblandning, rör om tills de har smält. Vispa grädden och rör ner den i smeten.

Skär mangon i cm stora kuber (eller häll i färdigtärnade direkt från den frysta påsen) och fördela dem i pajskalet. Täck med fyllningen och låt stå i kyl i ca 4 timmar.

Toppa med passionsfrukt vid servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme