Ingredienser
50 g | smör |
---|---|
1 msk | vaniljsocker |
2 st | ägg |
2 dl | strösocker |
1,25 dl | mjölk |
3 dl | vetemjöl |
2 st | små bananer |
mörk choklad, krossad | |
1,5 tsk | bakpulver |
smör och ströbröd till formen |
Tillagning
En maffig och lättbakad sockerkaka som toppas med små bananer och mörk choklad.
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Smält smöret i en kastrull.
3 Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner smör och mjölk.
4 Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll blandningen i smeten och rör om.
5 Häll smeten i en smord och bröad kakform. Sätt in i ugnen och efter 5 minuter strör du över bananen som skivats i centimetertjocka skivor. Toppa med chokladkrosset. Jag tycker om när det är ganska mycket choklad i. Men det är helt och hållet efter smak.
6 Grädda i cirka 35 minuter. Ta ut, vänta 15 minuter och stjälp upp. Låt svalna.