Ingredienser
Botten
250g rivna morötter
1 mosad banan
2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl kokosmjöl
½ msk krossade linfrön
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
½ dl solroskärnor
½ tsk kardemumma
2 msk kanel
1 dl kvarg
1 dl vatten
2 ägg
Glasyr
1 paket Philadelphia
2 msk flytande honung
Kokosflingor
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och riv de fint på rivjärn. Skala och mosa bananen i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i bunken med bananen. Tillsätt kvarg, vatten, ägg och de rårivna morötterna.
Fyll smeten i en smord långpanna. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min, låt kakan svalna.
Blanda samman philadelphiaost och honung samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan och toppa med kokosflingor.