Ingredienser
räcker till 2 bröd i form (det blir ca 2000 gr)
1 liter lätt yoghurt
2 tsk bikarbonat
1,5-2 dl mörk sirap
2 tsk salt
7 dl vetemjöl (dinkel också ok)
3 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl skalade solrosfrön
2 dl hasselnötter (mandel också ok)
3 dl torkade aprikoser
Gör så här
Klä två formar med smörpapper.
Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna + salt.
Blanda yoghurt-nötter- finhackade aprikoser-grovt hackade hasselnötter-sirap.
Blanda ihop allt med en träslev
Smeten är ganska kladdig och känns lite grov, skrapa ner i formarna, fyll inte ända upp i kanten eftersom det jäser med bikarbonaten, lämna ca 3 cm.
Strö på solrosfrön eller om du har pumpafrön hemma.
Ugnen på 200 gr, brödet längst ner i ca 45 minuter.
Går bra att frysa in.
Njut av brödet med en god bit ost på kvällen eller njut till frukosten!