2 dl strösocker
4 hela ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
200 gram smör
4 hela ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
200 gram smör
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en springform och bröa den.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna något. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt därefter chokladblandningen och blanda allt. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna och förvara därefter i kyl.