Helt plötsligt fick jag ett sug efter att baka.
Så med en snabb inventering i mitt skafferi, så hittade jag ingredienser till midnattskakor!
Måste ju dela med mig av receptet också, det är så simpelt, och ack så gott. :)
Själv använder jag mig av canderels “oboy” i receptet istället för kakao, det blir minst lika gott ;)
MIDNATTSKAKOR
125 g rumstempererat smör
2 dl socker
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
Värm ugnen till 180 grader.
Lägg bakplåtspapper på 2 ugnsplåtar.
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt i en bunke.
Tillsätt ägget och fortsätt vispa lite till.
Blanda vetemjöl, kakao och bikarbonat och sikta ner det i smörsmeter.
Rör tills allt är väl blandat.
Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på de två
bakpappersklädda plåtarna. Ca 13 – 14 klickar på varje plåt.
Grädda i 10 – 12 min i mitten av ugnen.
Låt dem svalna några minuter på plåtarna
innan de läggs över på galler för att kallna helt.
Kakorna blir knapriga och goda!