18 st
120 g smör (smält och avsvalnat)
1 cup brunt farinsocker
1/2 cup Nutella
2 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/4 cups vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3/4 cup vita chokladknappar
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner farinsockret i smöret och vispa ihop det en minut. Häll i Nutella, vaniljsocker och ägg, ett i taget, vispa smeten ljus och luftig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Häll i mjölblandningen och rör om tills det precis har blandat sig. Vänd ner den vita chokladen.
Ta med en matsked (eller glasskopa) upp en klick deg. Rulla till en boll, lägg på bakpappersklädd plåt och platta till den något. Grädda i 175 grader, 10 minuter. Låt svalna på galler.
Omvandlingtabell
1 cup = 240 ml
3/4 cup = 180 ml
1/2 cup = 120 ml
1/4 cup = 60 ml