Päronpaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 liten burk konserverade päron

På toppen
Ljus sirap
Kanel

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen. Tryck ut degen i en pajform.

Rör ihop crème fraiche, ägg, vaniljsocker och socker till fyllningen. Häll smeten i pajskalet.

Skär en liten burk konserverade päron i skrivor. Lägg skivorna i fyllningen, ringla sirap över pajen och strö över lite kanel.

Grädda i 20-22 minuter i 200 grader. Låt den gärna stå i rumstemperatur en timme efter att den tagits ut ur ugnen, den är godast ljummen. Servera med vaniljglass.

0