Skip to content
Busbebis.se
Menu
  • The End
Menu

Päronpaj

Posted on August 27, 2012February 6, 2016 by Smarties / Ingela

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör

Fyllning
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 liten burk konserverade päron

På toppen
Ljus sirap
Kanel

Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Smält smöret och rör ner det i mjölblandningen. Tryck ut degen i en pajform.

Rör ihop crème fraiche, ägg, vaniljsocker och socker till fyllningen. Häll smeten i pajskalet.

Skär en liten burk konserverade päron i skrivor. Lägg skivorna i fyllningen, ringla sirap över pajen och strö över lite kanel.

Grädda i 20-22 minuter i 200 grader. Låt den gärna stå i rumstemperatur en timme efter att den tagits ut ur ugnen, den är godast ljummen. Servera med vaniljglass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste inlägg

  • Länge sedan nu
  • 1235 filmer du “måste” se innan du dör.
  • Bucketlist 1974 – 2020 – Vad har hänt so far?
  • 2020-12-04
  • 2020-12-01

Kategorier

Sök

© 2025 Busbebis.se | Powered by Superbs Personal Blog theme