4 port.
500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1½ dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater
1 msk oregano
salt
peppar
400 g pasta
Bechamelsås
2 msk smör eller margarin
2-3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt
peppar
2 krm riven muskot
1 msk pressad citronsaft
1½ dl riven ost
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en panna och låt löken mjukna.
Öka värmen och bryn färsen.
Tillsätt vin, krossade tomater, oregano, salt och peppar.
Låt puttra ca 30 min.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret till såsen i en kastrull, strö över mjöl och rör om.
Tillsätt mjölk under omrörning och låt koka ca 5 min.
Smaksätt med salt, peppar, muskot, citronsaft och hälften av den rivna osten.
Smörj en eldfast form och varva färs och pasta.
Avsluta med såsen.
Strö över resten av osten och tillaga ca 30 min mitt i ugnen.