10 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g tärnat smör
3 msk vatten
Fyllning:
2 msk vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl mörk sirap
4 dl pecannötter
Gör så här
Ugn: 175º
1 timme 30 minuter
Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret. Finfördela fettet med en gaffel eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i pajformen och låt den vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
Blanda mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa äggen. Blanda ner äggen och sirapen i mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Rör ner pecannötterna.
Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 50-55 minuter. Prova med en sticka när smeten stelnat, den ska fortfarande vara mjuk, men utan att klibba.
Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.