400 g rökt, skivad skinka
500 g pastasås (Ex Dolmio)
Ostsås
Lasagneplattor
Riven ost
Ostsås
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
175 g prästost (eller annan riven smakrik ost)
Börja med ostsåsen. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta. Koka upp under konstant omrörning, fyll på med mer mjölk efterhand som det tjocknar. Låt det koka i 5 minuter för att få bort mjölsmaken. Ta bort grytan från värmen och rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och lite vitpeppar.
Skär skinkan i 1,5 cm breda bitar.
Bred ut lite ostsås i botten på en gratängform. Varva lasagneplattor, pastasås, skinka och ostsås. Jag gjorde fyra lager fyllning och fem lager lasagneplattor. Avsluta med ostsås längst upp och strö på lite extra riven ost.
Gratinera i 225 grader, 30 minuter. Låt gratängen stå i rumstemperatur i 15 minuter före servering.