4 bröd
50 g jäst
50 g smör
5 dl mölk (37 grader)
2 tsk salt
½ dl brödsirap
1 tsk kummin
1 tsk fänkål
13-14 dl rågsikt
Smula sönder jästen. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet och tillsätt sedan övriga ingredienser. Jäs i 30 minuter.
Dela degen i 4 delar. Forma dem till runda bullar. Kavla ut bullarna till platta runda kakor, ca 1,5 cm tjocka. Ta ut ett hål i mitten, rulla ut den lilla degbiten som var i mitten till en smal längd och peta sedan in den under rågsiktkakan. Nagga kakorna på några ställen med gaffel. Jäs på bakpappersklädd plåt i 30 minuter.
Strö ev. över lite vetemjöl på bröden och grädda dom sedan i 225 grader i 13-15 min