Recept på kikärtsmaränger

 

 

Vi använder oss av Icas recept. för det blir så himla bra. :) Det blir massor med maränger!

Du behöver:
1 1/2 dl spad från kikärter
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 100°C.
Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *