1 Sätt ugnen på 250 grader.
2 Halvera 3 bakpotatisar på längden och lägg i en ugnsform.
Ringla på lite olja och tillaga i övre delen av ugnen i ca 30 min.
Ta sedan ut potatisen och strö på 50 g riven prästost. Tillaga i
ytterligare 2 min.
3
Kryddblandning: blanda 2 msk paprikapulver, 2 msk socker, 2
tsk salt, 1 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk cayennepeppar, 2 krm
mald ingefära och 2 vitlöksklyftor (pressade).
4
Lägg 1 kg kycklingben (tinade) i en ugnsform. Gnid in
kryddblandningen och 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen i ca 25
min.
5
Blanda i en rymlig bunke: 2 1/2 dl turkisk yoghurt, 1 1/2 msk
vitvinsvinäger, 2 tsk dijonsenap, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2
tsk flytande honung och 1 tsk salt.
6
Skala och grovriv 250 g morötter och finstrimla 1 bit vitkål (ca
250g). Blanda ner grönsakerna i yoghurtsåsen.
7
Ingefärsketchup: blanda 3 msk tomatpuré, 2 msk vatten, 2
msk japansk soja, 2 msk flytande honung, 2 krm mald
ingefära, 1 krm spiskummin och 1 krm cayennepeppar.
8
Servera chicken drumsticks med coleslaw, potatis och
ingefärsketchup.