35-40 st
2 cups (4,73 dl) vetemjöl
3/4 cup (1,78 dl) kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/4 cups (296 g) smör
2 cups (4,73 dl) socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 2/3 dl Reese’s peanut butter chips
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Vispa rumsvarmt smör och socker luftigt. Vispa ner ägg, ett i taget, och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen och rör i “jordnötssmör-knapparna”. (alt. chokladknappar eller hackad choklad av valfri sort)
Rulla bollar och lägg på bakpappersklädd plåt (12 st per plåt). Grädda i 180 grader, 8-9 minuter. Låt svalna på plåt i 10 minuter, flytta sedan över till galler. Kakorna kommer att smälta ner på plåten och bli släta och fina. När de sedan svalnar sjunker de ihop med jordnötssmörknapparna i mitten. Så ska det vara enligt receptet på Reese’s-påsen.