Ingredienser:
Broccoli
Crème fraiche
Gul lök
Morötter
Persilja
Renskav
Tagliatelle
Köttbuljong
Mjölk
Olja
Salt
Senap
Svartpeppar
Vetemjöl
Gör så här:
1. Förbered en kastrull vatten till pastan. Koka sedan 4 portioner tagliatelle enligt anvisning på
förpackningen.
2. Finhacka 1 gul lök. Skala och dela 250 g morötter mitt itu på längden och skär i tunna halvmånar på
snedden.
3. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek lök och morötter några minuter och lägg sedan över på ett
fat. Tillsätt ytterligare lite olja och bryn 480 g renskav (direkt från frysen) på hög värme. Vänd och skav av
köttet efterhand.
4. Pudra över ½ msk vetemjöl. Tillsätt 3 dl mjölk, 1 dl crème fraiche och 1 tärning köttbuljong. Krydda
med 1 msk senap, 1 krm salt och 2 krm svartpeppar. Blanda ner lök och morötter. Koka upp, sänk
värmen och låt sjuda några minuter.
5. Skär 250 g broccoli i mindre bitar och låt koka tillsammans med pastan de sista 3-4 minuterna.
6. Grovhacka ½ kruka persilja att strö över renskavspannan och servera med nykokt pasta och broccoli.