Vetedeg
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
360 g (6 dl) vetemjöl
Fyllning
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löser sig. Rör ner socker, vaniljsocker och mjöl. Klicka i det rumsvarma smöret och arbeta samman det till en smidig deg. (ca 5-10 minuter med bakmaskin)
Degen ska inte jäsa utan stjälp ut den direkt på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen på till en fyrkantig platta, ca 40×40 cm. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm. (Jag gjorde en något mer rektangulär platta och tog ut 20 bitar istället för 25)
Rör ihop allt till fyllningen. Lägg en liten klick fyllning i mitten av varje ruta. Vik in alla hörnen över fyllningen och tryck till. Placera de små degknytena i aluminiumformar. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 250 grader 6-8 minuter. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och vatten, häll lite glasyr ovanpå varje bulle.