Ingredienser:
Bratwurst
Kålrot
Mango chutney
Morötter
Potatis
Satsumas
Solrosfrön
Vitkål
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Skala 600 g potatis, ca 200 g kålrot och 250 g morötter. Dela allt i mindre bitar, morötter och kålrot i
hälften så stora bitar som potatien, så allt blir klart samtidigt.
2. Koka potatis och rotfrukter tillsammans i en stor kastrull. Tillsätt 2 tärningar grönsaksbuljong istället för
salt. Låt allt koka tills potatisen är klar.
3. Finstrimla ca 400 g vitkål. Skala 2 satsumas och skär i bitar. Lägg i en skål och blanda med 1½ dl mango
chutney och 1 dl solrosfrön.
4. Skär några tunna snitt i ca 500 g bratwurst och stek korven några minuter. Det behövs bara lite fett i
stekpannan.
5. Häll av vattnet från potatis och rotsaker och krossa dem med en potatisstöt eller gaffel. Tillsätt lite mjölk
och smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
6. Servera den stekta korven med rotfruktsstomp och vitkålssallad.
låter som en variant av rotmos…det bästa som finns ju…