Saftig äpplekaka

Saftig äppelkaka 200 grader ca 40 min

2,5 dl olja

3,5 dl socker

4 dl rivna äpplen (ca 3 st)

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1/2 tsk riven muskotnöt

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Grovriv äpplen (de behöver inte skalas). Blanda dem tillsammans med olja och socker. Vispa tills sockret löst sig. Vispa i äggen ett och ett. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda i. Rör tills det inte är några klumpar. Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min på 200 grader.

När kakan svalnat kan man om man vill ha på den goda glasyren som hör morotskaka till;

200 gam philadelphiaost

1/2 dl créme fraiche

2 msk honung

2 tsk pressad citron

Blanda alla ingredienser och vispa fluffigt med elvisp. Bred glasyren över kakan och njut!

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *