Senap- och pepparrotsdressad kycklingfilé med klyftpotatissallad

1 Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta 900 g potatis, behåll gärna skalet på. Lägg
dem på en plåt. Strö på 1 krm salt och ringla över lite olja. Stek
mitt i ugnen i ca 30 min.
2
Bryn ca 600 g kycklingfilé i olja, 3-4 min per sida (den lagas
klart i punkt 5). Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm
svartpeppar.
3
Under tiden: blanda 2 msk senap, 4 msk olja och 4 msk
vatten. Tillsätt 1 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1/2 kruka persilja
(finhackad) och 1 burk pepparrot. Pepparrot kan variera i
styrka, smaka dig fram till rätt mängd.
4
Tillaga klart kycklingen på plåten tillsammans med potatisen
mitt i ugnen de sista 10 minuterna.
5
Dela 1/2 romansallad i bitar. Skär 1/2 gurka i halvmånar.
Strimla 1/2 knippe salladslök och 1/2 rödlök. Blanda allt med
varma potatisklyftor och 1/2 ask ärtskott.
6
Skär kycklingen i skivor på snedden. Lägg upp på ett fat och
ringla över senap- och pepparrotsdressingen.
7
8 Servera kycklingen till klyftpotatissallad.

0

Du kanske också gillar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *