4 port spagetti (300 g)
1 pkt bacon
1/2 purjolök
1 burk tonfisk i vatten
1,5 tsk curry
1/2 dl chilisås
2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 tomater
100 g riven ost
Koka spagettin, lägg den sedan i en smord ugnsform. Fördela tonfisken ovanpå spagettin.
Skär baconet i 2 cm breda bitar. Stimla purjolöken. Stek bacon och purjolök tills baconet får lite färg och purjolöken är mjuk och glansig. Låt curryn steka med någon minut. Pudra över mjölet och rör in den. (ta bort stekpannan från värmen medan du gör detta) Späd sedan med lite mjölk i taget tills allt mjöl är utrört i mjölken. Häll på grädde och chilisås och låt det koka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över spagettin och peta runt lite med en gaffel så att såsen blandas lätt med pastan. Skiva tomaterna och fördela dom ovanpå, strö till sist över riven ost. Gratineras i 225 grader, ca 15 minuter.